Beneficii spuma

Home/Beneficii spuma

Spuma poliuretanica rigida pentru izolatii economisește costurile de energie și reduce facturile la utilități. Studiile efectuate de Departamentul de Energie al SUA arata ca 40 % din energia dintr-o o casa este pierduta ca urmare a infiltrării aerului prin pereți ,ferestre și uși. Clădirile izolate cu spuma poliuretanica au un randament mai mare cu 50 % decât izolatiile cu produsele tradiționale.
În plus față de izolatiile termice si hidroizolante, spuma poliuretanica este adesea folosita pentru izolatii fonice aceasta conportandu-se ca o barieră pentru sunetele din aer, reducand transferul de sunet intr-o clădire intre acoperiș , etaj și pereți.

Izolatia cu spuma poliuretanica este mult mai eficace decat vata ( minerala, sticla),sau polistiren,si este indeosebi utilizata de oamenii care se gandesc la viitor si care in timp nu au vrut sa fie dezamagiti de eficacitatea izolarii termice. Vata minerala de sticla si alte materiale izolante au un defect serios pentru clima noastra. Colectia de umiditate ( condens ) din fibre, care rezulta in fluxul de energie termica creste si, prin urmare, materialul de izolare termica scade. Umiditatea prezenta pentru o perioada lunga de timp, poate duce la distrugerea materialului izolant , fenomenele de condensare, iarna, atunci cand se inregistreaza diferente mari de temperatura cauzeaza acumularea lenta de umiditate, apa si duce la scaderea calitatii izolarii termice. Reducerea eficientei materialului folosit pentru izolatie combinata cu umezeala poate duce la mucegai.
Cea mai buna metoda de a reduce absorbtia de umiditate in izolarea termica a acoperisului ( mansarde ), in cladiri,
este izolatia cu spuma poliuretanica.

Spuma poliuretanica rigida este produsa prin amestecare, in conditii controlate, a doua ingrediente organice. Crearea unei structuri extrem de cross-linked corecta este esentiala pentru atingerea performantei relevante de spuma, celule mici, inchise care contin un agent de spumare, cu o conductivitate termica scazuta si o rezistenta mecanica adecvata.
Produsul astfel obtinut umple spatiile de izolat creand in acelasi timp o bariera termica si prin consolidarea mecanica a structurii.Acest lucru ofera rigiditate structurala, evitarea contractiilor si extinde durata de viata.