Ce este spuma

Home/Ce este spuma

Spuma poliuretanica reprezinta un material vesatil remarcabil care furnizeaza solutii dovedite pentru o gama variata de provocari in industria constructiilor si industria prelucratoare.

Spuma poliuretanica este un produs exceptional. Cladirile izolate in acest fel sunt unele dintre cele mai eficiente si confortabile construite.

Izolatia termica cu spuma poliuretanica este cea mai inteligenta solutie pentru economosirea energiei oferindu-vă oin acelasi timp un mai mediu mai sănătos prin reducerea afluxului de poluanți și alergeni în aer liber.

Spuma poliuretanica rigida este produsa prin amestecare, in conditii controlate, a doua ingrediente organice. Crearea unei structuri extrem de cross-linked corecta este esentiala pentru atingerea performantei relevante de spuma, celule mici, inchise care contin un agent de spumare, cu o conductivitate termica scazuta si o rezistenta mecanica adecvata.
Produsul astfel obtinut umple spatiile de izolat creand in acelasi timp o bariera termica si prin consolidarea mecanica a structurii.Acest lucru ofera rigiditate structurala, evitarea contractiilor si extinde durata de viata.

Spuma poliuretanica adera excelent la materialele frecvent utilizate in constructii, adera la orice substrat si se poate aplica pe orice plan inclinat (hartie , asfalt, beton, ipsos, ciment, lemn, PAL , otel). Nu are nevoie de sistem de fixare mecanica sau de adezivi speciali.
Previne dezvoltarea de ciuperci si bacterii; Produsul este rezistent la atacul rozatoarelor si a insectelor.
Rezistenta mare la acizi si baze, precum si uleiuri diluate si in solventi. Rezistenta mecanica buna in raport cu densitatea sa.
Viteza de executie si de mobilitate, capacitatea de a trece rapid la orice lucrare, fara necesitatea de a transporta si stoca produse voluminoase, caracteristici generale ale altor material izolante.

Spuma poliuretanica pentru sprayere poate fi clasificata in doua tipuri; spuma poliuretanica cu celule deschise și spuma poliuretanica celule închise.

Spuma poliuretanica pentru izolatii cu celule deschise este un tip de spumă în care celulele nu sunt complet închise.
Este o barieră de aer foarte buna, dar nu oferă nici un fel de barieră de vapori de apă. Este mai mult apropiata de burete ca aspect. Spuma poliuretanica cu celule deschise este adesea folosita pentru peretii interiori. Spuma poliuretanica cu celule deschise nu este recomandaat pentru aplicații în aer liber. Deasemenea, spuma poliuretanica cu celula inchisa nu rigidizeaza, are performante termice mai reduse si este vulnerabila la foc.

Spuma poliuretanica pentru izolatii cu celule inchise este mult mai densa decât cea cu celule deschise. Spuma poliuretanica cu celule inchise are o structură mai mica de celule si este mai compacta. Spuma poliuretanica cu celule inchise este o barieră de aer foarte buna, precum și o barieră de vapori de apă. Spuma poliuretanica cu celule inchise este adesea folosit în proiecte de acoperire sau alte aplicații în aer liber, dar poate fi folosit oriunde in casa.