Izolatii terase

Home/Izolatii terase

Izolatia teraselor cu spuma poliuretanica consta in aplicarea spumei special concepute care este acoperita cu un strat de elastomer (tipic acrilica sau poliuretan) sau un strat de acoperire de agregat pentru a proteja spuma de razele ultraviolete. Echipamentul special amesteca doua componente lichide in pistolul de sprayere , aplicand spuma poliuretanica pe un substrat pregatit. Lichidul mixt isi mareste volumul original in cateva secunde de mai multe ori formand spuma rigida din plastic care se leaga chimic de suprafata pe care este pulverizata.

Spuma poliuretanica are structura de celule inchisa care o face si rezistenta rezistent la apa. Cu toate acestea trebuie sa fie protejat prin invelisurile elastomerice sau alte straturi de protectie pentru a preveni degradarea provocata de razele ultraviolete. Aceste invelisuri trebuie de asemenea utilizate in alte scopuri incluzand inhibarea transmiterii vaporilor de umiditate, sporirea esteticii sistemului, sporind de asemenea impactul si rezistenta abraziva a sistemului, fiind neinflamabil si in conformitate cu cerintele de cod.

Sistemele de izolatie a acoperisurlor cu spuma poliuretanica au o adeziune buna la o varietate de substraturi ce include metalul, lemnul, si betonul. Atata timp cat spuma poliuretanica aduce un aport mic de greutate acoperisurilor exitente si poate construi pante pentru acoperirea zonelor joase, aceste sisteme sunt utilizate frecvent ca un sistem de reabilitare a teraselor vechi. Trebuie sa se ia masurile de precautie necesare atunci cand este specificat orice sistem de reabilitare al acoperisului.

Grindina si resturile aduse de vant (precum crengi de copac, tigle sparte, metal intermitent etc.) pot dauna sistemului de izolatie al acoperisului cu spuma poliuretanica. Cu toate acestea, acest tip de avarie nu cauzeaza de obicei scurgeri si poate fi reparata ulterior fara a compromite performanta sistemului pe termen lung.
Sistemele de izolare al teraselor cu spuma poliuretanica poate excela in urmatoarele conditii:

  • Cand este necesara o izolatie aditionala
  • Este nevoie de sigilarea perfecta a golurilor
  • Temperaturile sunt severe
  • Substratul acoperisului are numeroase goluri
  • Platforma acoperisului are o configuratie neobisnuita
  • Acoperisul se afla intr-o zona predispusa vanturilor puternice
  • Sunt necesare material usoare
  • Este necesara o pant ape acoperis pentru a asigura un drenaj pozitiv

Datorita caracteristicilor de economisire a energiei si a costurilor mici de intretinere a sistemelor de izolatie Ia aoperisurilor cu SPF, aceste tipuri de acoperisuri sunt destinate companiilor sau organizatiilor care au propria lor cladire si trebuie sa isi plateasca cheltuielile pentru energie electrica si intretinere.