Izolatii fundatii

Home/Izolatii fundatii

In partea exterioara a cladirii poate fi folosit ca un sistem de vapori combinati si de bariere de aer si este recunoscut ca atare atunci cand este aplicat in conformitate cu standardele Air Barrier Association din America. Poate fi folosit de asemenea la subsolul cladirii pentru izolarea subsolului si a fundatiei

Despre rolul benefic pe care termoizolatia, corect dimensionata, il are asupra cladirilor si mai ales asupra microclimatului interior. In cazul fundatiilor, si mai ales in cazul constructiilor fara subsol sau cu subsol neincalzit, influenta pamantului din imediata apropiere a cladirii se simte cel mai puternic, mai ales in timpul sezonului rece. De cele mai multe ori acest lucru se cuantifica in expresia : «trage pardoseala », iar cei mai multi dintre noi se gandesc la amplasarea unui sistem de incalzire in pardoseala.
In realitate, faptul ca fundatiile sunt slab sau deloc protejate din punct de vedere termic, influenteaza microclimatul interior prin scaderea temperaturilor si prin cresterea necesarului de energie pentru a mentine un climat placut.